O Νέος Οδηγός Επιχειρηματιών (2007) του ALBA

Αθήνα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007 – Στo πλαίσιo των ενεργειών του ALBA Graduate Business School για την ενίσχυση και προώθηση της Επιχειρηματικότητας, το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομικών Προγραμμάτων του ALBA έχει ανανεώσει και προσφέρει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο τον «Οδηγό Νέων Επιχειρηματιών 2007».
Ο «Οδηγός Νέων Επιχειρηματιών 2007» περιλαμβάνει τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες για την ίδρυση και χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, προσφέρει οδηγίες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, περιγράφει τα είδη και τους τρόπους σύστασης νέων επιχειρήσεων καθώς και πιθανές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες για κατοχύρωση εφευρέσεων και εξετάζει τον μηχανισμό της δικαιόχρησης (
franchising).
Ο Οδηγός δημιουργήθηκε αρχικά το 1999 και ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια από το
ALBA έτσι ώστε οι πληροφορίες που περιλαμβάνει να είναι σύμφωνες με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς. Η πρωτοβουλία αυτή δέχτηκε άμεσα την αποδοχή τόσο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όσο και των επιχειρήσεων, ενώ είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τους απόφοιτους του ALBA, η επιχειρηματική δράση των οποίων είναι ιδιαίτερα έντονη. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από την πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη κατά τη χρονική περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου 2007 και η οποία δείχνει ότι τουλάχιστον το 8% των αποφοίτων του ALBA έχουν δημιουργήσει την δική τους επιχείρηση και μάλιστα το 10% από αυτές τις επιχειρήσεις απασχολεί περισσότερους από 50 υπαλλήλους.
Ο Οδηγός έρχεται να συμπληρώσει και την επιτυχία ομάδων φοιτητών του
ALBA στον Διεθνή Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας όπου συμμετέχει μαζί με τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης (1η Βραβείο το 2004 και 2006).
Ο Οδηγός διατίθεται δωρεάν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.alba.edu.gr/r&d/other, υπό τον τίτλο «Entrepreneurship Guide».
Για περισσότερες πληροφορίες ή για αποστολή αντιτύπων του Οδηγού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αριστοτέλη Αλεξόπουλο, τηλ: 210 8964531-8,
e-mail: aalexopo@alba.edu.gr.

Σχόλια