2010. Business Schools and Greece

Σε μια από τις κλασσικές αναζητήσεις για δείκτες και τάσεις για την Ελλάδα, έπεσα στον The Global Venture Capital and Private Equity- Country Attractiveness Index και βρήκα και την Ελλάδα. Δε θα σταθώ στο τι λέει- μία απλή SWOT είναι ούτως ή άλλως, αλλά στο ότι η ισπανική IESE μαζί με την EY την διεξάγουν.
Μπαίνοντας στο site της IESE, ανακάλυψα έναν άλλον κόσμο, αρκετά μακριά από τη δική μας πραγματικότητα για τις σπουδές στο management και στην επιχειρηματικότητα,  με ενημέρωση από Blogs, νέα και όχι μόνο. 
Στην αναζήτηση μου βρήκα μια ακαδημαική έρευνα για startups μεταξύ αποφοίτων. Δε θέλω να επεκταθώ άλλο, δείτε το μόνοι σας. 
Γνώριζα από την ιστορία μου στη JADE για τα ευρωπαικά προγράμματα ειδικά οι Γάλλοι αποτελούν ευρωπαικό παράδειγμα για business studies, με την ESADE και την INSEAD, ξέρουμε τους Ιταλούς και το Bocconi, αλλά και οι Ισπανοί είναι πολύ καλοί...
Θα ήθελα πραγματικά να δω τις ελληνικές business σχολές, σε ΟΠΑ και ΠΑΠΕΙ να κάνουν μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτή τη φάση δε μπορούμε να συγκριθούμε. Τη διαφορά σε ελληνικό επίπεδο την κάνει μόνο το ALBA.
Δυστυχώς στη χώρα μας το μόνο που έχουμε να λέμε είναι πιο πρόγραμμα είναι το καλύτερο, χωρίς όμως να έχουμε κάποιο ranking, όπου το πιο αντικειμενικό είναι  η μέτρηση των μισθών των αποφοίτων κάθε προγράμματος/σχολής.

Το αποτέλεσμα; σοβαρή έρευνα, σοβαρά δίκτυα αποφοίτων, σοβαρές δουλειές μαζί με σοβαρούς μισθούς.

Σχόλια