Γιατί καλά κάνει το ΔΝΤ και τι πρεπει να κάνουμε εμείς

Διαβάζω σε twitter, facebook για το ΔΝΤ, τους Γερμανούς, την ΕΕ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Τι θέλει να κάνει το ΔΝΤ
Alexander Caravitis Τα μέτρα του ΔΝΤ: -Περικοπή 13ου και 14ου μισθού (δημόσιο & ιδιωτικό τομέα) -Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο -Αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 μονάδες -Νέα αύξηση φόρων σε καυσιμα, ποτά, τσιγάρα -Κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων -Τριετές πάγωμα συλλογικών συμβάσεων -Κατάργηση διαιτησίας -Απελευθέρωση του ορίου απολύσεων -Εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών

Σχόλια:
Η περικοπή 13ου και 14ου έπρεπε να γίνει και ουσιαστικά κακώς υπήρχε. Ούτως η άλλως σε ψώνια πήγαινε, καλύτερα, η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ελληνική αγορά θα αποκτήσει και το μέγεθος που πρέπει. Ας μας κοπούν και οι πολλές καταναλωτικές συνήθειες, δεν είναι κακό. 
Η περικοπή των επιδομάτων στο δημόσιο. Ε σόρρυ, τα παιδιά το είχανε ΧΧΧ το θέμα.... 
Αύξηση του ΦΠΑ κατά 2-4 μονάδες. Στη σοσιαλιστική Σουηδία νομίζω συμβαίνει αυτό. Δεν μπορώ να το κρίνω, πραγματικά. Για τις νέες επιχειρήσεις είναι καταστροφικό.
Τριετές πάγωμα συλλογικών συμβάσεων. Οι συλλογικές συμβάσεις σε πραγματικά ρυθμιζόμενη από την αγορά δεν πρέπει να υπάρχουν. Και μην ακούσω τίποτα για φιλελεύθερους κτλ.. Δεν μπορούμε να θέλουμε τη φιλελεύθερη εκδοχή της αγοράς για να ψωνίζουμε και όχι για να πληρώνουμε.. Ο έλληνας τόσα χρόνια δούλευε και πληρωνόταν από το δημόσιο για να πληρώσει τις ξένες μάρκες σε λεφτά που πήγαιναν στο εξωτερικό. Άλλη κουβέντα αυτή, αλλά για αυτό το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών μας έχει μπει εκεί που μπήκε... Συν ότι ο ανταγωνιστικός υπάλληλος πρέπει να πληρώνεται παραπάνω, να δίνονται κίνητρα. Πως θα δώσεις κίνητρα σε συλλογική σύμβαση; Θέλουμε το βόλεμα και εδώ.
Απελευθέρωση απολύσεων. Σόρρυ παιδιά, αλλά... τόσα χρόνια τα κορόιδα δούλευαν και οι συνδικαλιστές τα έξυναν. Αυτά τέλος. Όποιος δουλεύει θα έχει δουλειά. 
Εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης. Εδώ ας τα πει κάποιος στις "γυναίκες-πολιτικούς" που ενώ έπρεπε να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό, τα έξυναν μαζί με το υπόλοιπο φαλλικό σύστημα που τους έφταιγε. Αυτό είναι το χειρότερο μέτρο, γιατί χτυπάει τις γεννήσεις. 

Τι πρέπει να κάνουμε
Να μαζέψει το κράτος (ή να μαζευτούν μόνοι τους, δε ξέρω, το θεσμικό είναι το καλύτερο) τους νέους ανθρώπους που έχουν (ή και θέλουν να κάνουν) επιχειρήσεις και μπορούν να δώσουν θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον (νέους εννοώ 18-35) και να τους υποστηρίξει με ότι τους ζητήσει από κρατικούς πόρους που υπάρχουν και δε χρησιμοποιούνται. Να τους δώσει τα οικονομικά κίνητρα εν μέσω κρίσης να στήσουν τις επιχειρήσεις τους σε ένα περιβάλλον υπό κατάρρευση. Η μόνη πραγματική ευκαιρία και ρεαλιστική πιθανότητα να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική (χωρίς ΕΣΠΑ) οικονομία. Αλλιώς, και ο Θεός βοηθός, που δεν το βλέπω.

Σχόλια