Συνάντηση με νέους για την κρίση και τον ρόλο τους στην αναμόρφωση της Ελλάδας- η εμπειρία

Product
Χτυπάει το τηλέφωνο προχθές το μεσημέρι
-απο το γραφείο Πρωθυπουργού ..
-παρακαλώ
-αν σας λέγανε ότι έχετε μία ερώτηση να κανατε στον Πρωθυπουργό, ποια θα ήταν αυτή, λέει η φωνή, 
-(πώληση, σκέφτομαι)  -έχω 4-5 υπόψιν μου απαντάω
-Εαν ήσασταν καλεσμένος στη συζήτηση του Πρωθυπουργού με τους νέους και είχατε την ευκαιρία να κάνετε μία ερώτηση θα ερχόσασταν;
-Ννννναι, σκεφτόμενος που πας ρε Καραμήτρο τώρα
-Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε το χρόνο για όλες (οι κανόνες του παιχνιδιού)
-οκ
-το μέρος είναι στο HUB, παρακαλώ να μη μαθευτεί για λόγους ασφαλείας
-οκ
όλοι μέσα
-ευχαριστώ πολύ

Βασικά επειδή όντως είχα 4-5 ερωτήσεις (αν εξαιρέσεις και όσες μου πρότειναν μερικοί κοντινοί φίλοι, που τις φαντάζεται ο καθένας) λέω αν μη τι άλλο, να πρωτοτυπήσω.
Άρα προσπάθησα να κάνω μία ερώτηση διαφορετική


Place 
Όταν πήγα στο HUB, συνάντησα άτομα που δεν τα είχα ξαναδεί και ελάχιστα που πρόλαβα να μιλήσω είχαν κάποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα, τα οποία μερικοί τα μοιράστηκαν με τον ΓΑΠ στην κουβέντα μετά. Ο ΓΑΠ άργησε μισή ώρα. Όταν άρχισε η πρώτη ερώτηση που η απάντηση διήρκησε 20 λεπτά, έχοντας την εμπειρία και με το Γερουλάνο στο Opentourism λέω στον εαυτό μου ότι θα γίνουν 4-5 ερωτήσεις max και πρέπει η 3η-4η να είναι δική σου. Όταν ακουσα και για Οpentourism (αν και μπερδεύει ακόμα τα ονόματα με το e-tourism, όπως το ecoffee που είχε πει για το Opencoffee) ε λέω στον ευατό μου κάπου εδώ πρέπει να σηκώσεις το χέρι σου. Όταν είπε και το "να μας πεις λίγο για αυτό μετά", αφού συστήθηκα, ε εκεί σκέφτηκα αυτά που έγραψα παρακάτω..  

Η ερώτηση στο χαρτί (άσε τι είπα)

"Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι οι επαναστάτες του ακατανόητου έχουν κάνει την επανάσταση τους, και έχουν καταφέρει με τις δράσεις τους ένα έργο για να αλλάξει εν μέρει τη νοοτροπία του κόσμου, (αλλά όχι και τα πράγματα)

Που σημαίνει:

Ο λαός έχει αρχίζει να αποκτά ξανά την εμπιστοσύνη του στο πολίτευμα
οι νέοι δε θέλουν να μπουν στο δημόσιο αλλά να επιχειρήσουν
οι δημόσιοι υπάλληλοι εξυπηρετούν πραγματικά τον πολίτη
ο πολίτης έχει συνειδητοποιήσει την ευθύνη του
Τα πανεπιστήμια προσανατολίζονται προς την αγορά
τα media προβάλλουν σιγά σιγά σωστά πρότυπα και άρα η κρίση έχει οξύνει την κρίση του Έλληνα.
Έρχονται οι επαναστάτες λοιπόν και λένε ότι Πρόεδρε θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και ζητάνε ένα νέο πρόγραμμα 100 ημερών που εσείς είχατε υποσχεθεί ως κυβέρνηση για να το υλοποιήσουν αυτοί.
Εσείς τι θα τους λέγατε- τι θα μπορούσατε να τους δώσετε".


καλά τα λέμε, αλλά..
Η απάντηση ήταν τόσο σαφής όσο θα μπορούσε ο μέσος Έλληνας πολιτικός.
ΑΛΛΑ
Συνειδητοποίησα χθες ένα λάθος μου, και νομίζω από τα σοβαρά, καθώς το Percieved is reality ισχύει για όλους. Συνειδητοποίησα ότι ΜΑΛΛΟΝ το πρόβλημα δεν είναι η "Ελλάδα", οι "πολιτικοί" της ή το "σύστημα" κτλ κτλ. Το πρόβλημα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι δομικό.

Δηλαδή. Γίνονται στην Ελλάδα το x, το y και το z, ο καθένας στον τομέα του (εστίαση), για να τα "δούμε" καλύτερα ας τα οπτικοποιήσουμε κάθετα. Αλλά για να πετύχεις αποτέλεσμα, χρειάζεται κ η απόδοση, η οριζόντια σύνδεσή, η επικοινωνία μεταξύ τους.  
Για παράδειγμα όπως παρατηρησα - και για αυτό τα events του επιτελείου του ΓΑΠ πετυχαίνουν- γίνεται όπως πρέπει στην πολιτική διαδικτυακή επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ. Και το σύστημα δουλεύει. Για παράδειγμα χθες είχαμε 500 επισκέψεις στο Site του opentourism, ένα site χωρίς περιεχόμενο -ακόμα-. Απλά και όμορφα. 
Το δομικό πρόβλημα ουσιαστικά παραμένει, γιατί δε ξέρουν πως να ΠΕΙΣΟΥΝ για αυτά που θέλουν να κάνουν, γιατί έχουν μεν το πλαίσιο, αλλά δεν εχουν περιεχόμενο (λογικό και αυτονόητο και αυτή την επανάσταση ζητάει ο ΓΑΠ, αλλά έτσι από μόνη της ΠΩΣ) και προσπαθούν να το δημιουργήσουν.Για αυτό και στη ΔΕΘ αναφέρονται οι επαναστάτες κτλ, εμένα δε μου χρωστάει κάτι ο ΓΑΠ να μου κάνει διαφήμιση, ίσα ίσα με τόσο βρισίδι δικό μου μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να έκανε..

Promotion
Βασικά ήταν σίγουρα μια πολύ καλή επικοινωνιακή προσπάθεια του γραφείου του Πρωθυπουργού-  μπορεί μόνο να τον συγχαρεί κανείς για τις ικανότητες των ατόμων που τον πλαισιώνουν. Ήταν ξεκάθαρο και πολύ καλά κάνουνε, κρίμα που δεν έχουμε τόσο δυνατούς marketeers και στην αγορά..

Feedback
Οι ερωτήσεις δεν ήταν στημένες, θεωρώ ηλίθιο να φωτογραφίσω τα χαρτιά που είχα γράψει κ καθαρογράψει μέσα στο HUB την ερώτηση γιατί ήταν με μουτζούρες. Και σίγουρα δε θεωρώ ότι απαντήθηκε το ερώτημα του τίτλου. Αλλά αν πραγματικά γινόταν τέτοιες συναντήσεις όχι μόνο προεκλογικά, θα μπορούσαμε να έχουμε το πλαίσιο που θέλουμε για να κάνουμε πράγματα.

Το λοιπόν.
Είδα ότι βγήκαν και τα πρακτικά της συνάντησης εδώ
Απόψε στις 21.00 όλοι στην Πλατεία Κοτζιά με τους atenistas, για να δώσουμε περιεχόμενο!!

Σχόλια