Ημέρα αφιερωμένη στην αμαλία και την αιμοδοσία


Ήθελα από καιρό να γράψω κάτι για αυτό το θέμα και σήμερα είναι ευκαιρία. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά πρώτη φορά αίμα έδωσα ΑΦΟΥ μπήκα στρατό, αυτόν τον Ιανουάριο. Έδωσα πάλι το Μάιο και νομίζω ότι πλέον θα δίνω κάθε τρεις μήνες, αφού τόσο μπορώ. Βγήκε μία ανακοίνωση την τελευταία φορά ποιος θέλει να δώσει αίμα και πήγαμε τρία (3) άτομα (!!!) στα 100! των σμηνιτών. Ξεφτίλα. Και δύο μόνιμοι, από άλλους τόσους.
Θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα και για αυτό νομίζω ότι όποιος μπορεί (οι περισσότεροι) και δεν έχει πάει ακόμα (πλέον περισσότεροι) να πάει. Η διαδικασία είναι απλή. Πας σε ένα νοσοκομείο, βρίσκεις το αιμοδοτικό, λες θέλω να δώσω αίμα, κάθεσαι σε μία καρέκλα. Αυτό είναι 10 λεπτά. Άλλα 10 λεπτά είναι να σου πάρουν αίμα, και άλλα 10 να ξεκουραστείς, να φας φρυγανία και να πιεις χυμό. Αυτό ήταν. Αξίζει νομίζω όταν τόσοι συνάνθρωποί μας το έχουν ανάγκη.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η κυβέρνηση, με τον τσαμπουκά επιβάλλει την καταβολή τελών, τα οποία δεν θα έπρεπε να καταβάλουν οι πολίτες αφού αναφέρονται σε υποχρέωση της πολιτείας για τη δημιουργία Κτηματολογίου, για την οποία έχουν δοθεί άφθονα κοινοτικά κονδύλια.

Επομένως, είναι παράνομη η επιβολή των τελών αυτών. Τίθεται το θέμα πλέον πώς οι πολίτες μπορούν (όταν θα έχουν πληρώσει) να ζητήσουν την αποζημίωσή τους από το Δημόσιο με τη διαδικασία της Αστικής Ευθύνης του Κράτους (άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα).

Εδώ το κράτος κάνει τον τσαμπουκά, επειδή γνωρίζει ότι τα δικαστικά έξοδα θα είναι περισσότερα από το ποσό που θα έχει καταβληθεί ατομικά από τον κάθε ένα Έλληνα πολίτη.

Ορισμένοι δικηγόροι στο έχουν σαν σύστημα να ζητούν από πελάτες τους - όταν προβλέπεται μακροχρόνια δικαστική διένεξη - να τους κάνουν μια εξουσιοδότηση με την οποία να δηλώνουν ότι θα ανταμείψουν το δικηγόρο, μετά την έκδοση τελεσίδικης απόφασης με το 4-5% του ποσού που θα κερδίσουν δικαστικά.

Έτσι και ο πολίτης ξενοιάζει και ο δικηγόρος μαζεύει μερικές χιλιάδες ομοειδείς υποθέσεις (π.χ. επιστροφής φόρων που δεν έπρεπε να είχαν επιβληθεί)από στερεότυπες πολυ-φωτοτυπημένες αγωγές.

Θα πρέπει τώρα να στίψουν το μυαλό τους οι δικηγόροι ως προς το "πως θα καταφέρουν να μαζέψουν μεγάλους αριθμούς πολιτών που να συνδέονται με το δεσμό της ομοδικίας" ώστε να αποφύγουν το σκόπελο των δικαστικών εξόδων και να εξασφαλίσουν μια περιουσία με το "φασούλι-φασούλι, γεμίζει το σακούλι".

Βέβαια υπάρχει και η χριστιανική άποψη, όταν σου δώσει κάποιος ένα χαστούκι, να τον προσκαλέσεις να σου δώσει και άλλο ένα από το άλλο μάγουλο". Το είδαμε στην αποχή από τα γαλακτοκομικά και τα ζυμαρικά κλπ.