Ευρώπη και Ισλάμ

Η χριστιανική Ευρώπη είχε καταφέρει μερικές φορές να ξεφύγει από την απειλή του Ισλάμ. Είχα γράψει ένα ποστ για αυτό παλιότερα που αναφέρει τις κυριότερες, μεταξύ τους η Μάχη στο Πουατιέ και η πολιορκία της Βιέννης.. Οι Τούρκοι αποχώρησαν από την Ευρώπη (και όχι ολοκληρωτικά) σχετικά πρόσφατα, μόλις τον προηγούμενο αιώνα.

Οι φτωχοί μουσουλμάνοι της ανατολής και του νότου επιθυμούν διακαώς σχέσεις με τους πλούσιους χριστιανούς της Δύσης εδώ και αιώνες, επιθυμώντας ουσιαστικά να περάσουν στην Ευρώπη. Οι σχέσεις των πολιτισμένων ευρωπαίων με τα ισλαμικά κράτη συνεχίζονται. Η Αίγυπτος, η Ιταλία με τη Λιβύη και τον Καντάφι, οι Γάλλοι με την Τυνησία, η Ισπανία με το Μαρόκο και η Tουρκία πιέζει επισήμως εδώ και μερικές δεκαετίες να μπει στην ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι αρνούνται, επιμένωντας σε κάποια ειδική σχέση Τουρκίας-ΕΕ και έχει προβλεφθεί ειδική ευρωμεσογειακή συνεργασία. Να αναφερθώ και ειδικότερα στην Ελλάδα, όλες οι γειτονικές μας χώρες έχουν συντριπτικά ποσοστά μουσουλμάνων (Αλβανία, FYROM, Τουρκία) και μειονότητες (Βουλγαρία).

Οι μουσουλμάνοι θέλουν να πατήσουν στην Ευρώπη εδώ και αιώνες...Θα το καταφέρουν τον αιώνα που διανύουμε;

Απο τη στιγμή που γεννάνε συνεχώς, ενώ οι ευρωπαίοι έχουν μισό με ένα παιδί, τα δημογραφικά λένε πως μάλλον ναι. Στη Μεγάλη Βρεταννία πραγματοποιείται καμπάνια ενάντια στην Ισλαμοφοβία. Οι Γάλλοι συζητάνε την απαγόρευση ή όχι της μπούργκας.  Κάποιοι λένε ότι το 2050 ο μισός πληθυσμός της Γαλλίας θα είναι μουσουλμάνοι, σήμερα επίσης αναφέρεται (αν και σχετικά αυθαίρετα) ότι φτάνει το 1/3. Στο Βέλγιο τσακώνονται για τα σκίτσα, το 2006 είχε πρωτοσυμβεί στη Δανία.
Οι Fερμανοί έχουν τους Tούρκους. Περίπου 2 με 3 εκατομμύρια μετανάστες. Ο Ερντογάν ζήτησε διπλά σχολεία από τη Μέρκελ πρόσφατα. Οι δυτικοί εταίροι μάλλον είναι διχασμένοι για το πως πρεπει να αντιμετωπίσουν τον εξ'ανατολών κίνδυνο που χρησίμευε χρόνια τώρα για φτηνό εργατικό δυναμικό.

Στην τελική... ας πρόσεχαν.  Συν τοις άλλοις τόσο οι Γάλλοι όσο και οι Γερμανοί δεν έχουν καμία πολιτισμική ομοιότητα με τη γείτονα και για αυτό δεν τους θέλουνε, αλλά οι αντιρατσιστικές κορώνες που διακύρρηταν τόσα χρόνια πάνε στράφι... Εμείς ως Έλληνες έχουμε σίγουρα περισσότερες ομοιότητες και με τους Άραβες και με Τούρκους. Αλλά είναι Μουσουλμάνοι. Χωρίς να μπορώ να πω αν αυτό είναι καλό ή κακό πλέον... Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να απορροφήσουν το Ισλαμ, αλλά είναι εφικτό αυτό; ή μήπως και μάταιο;

Όπως και να έχει, το μέλλον προβλέπεται περισσότερο πράσινο. Και δεν αναφέρομαι στο περιβάλλον.

Update: Επειδή είδα το περιεχόμενο του ποστ ως ανάρτηση σε blogs με τα οποία δεν έχω κάποια σχέση, χαίρομαι για τη διάδοση των σκέψεων αφενός, λυπάμαι για τη διάδοση του φόβου αφετέρου. 

Σχόλια