Η νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους όχι με αριθμούς, αλλά με οικογένειες

Όλοι μια οικογένεια είμαστε. 200 χρόνια από την Επανάσταση ειδικά. Δεν είναι κακό, είναι ρεαλιστικό. 

Μαυρομιχάληδες (Μάνη)
Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης (; - 1822) ήταν οπλαρχηγός που συμμετείχε στην Επανάσταση του 1821. Γεννήθηκε στην Μάνη και ήταν γιος του Πιέρρου Μαυρομιχάλη και νεώτερος αδελφός του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.
Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης (1765 - 6 Αυγούστου 1848) ήταν γόνος της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, οπλαρχηγός του 1821 και πρωθυπουργός της Ελλάδας από τη θέση του προέδρου του Εκτελεστικού Σώματος του ελληνικού κράτους.
Ο Πέτρος Μαυρομιχάλης ήταν στρατιωτικός και πολιτικός από τη Μάνη, βουλευτής Οιτύλου το 1847. Γεννήθηκε στην Μάνη και ήταν γιος του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, αδερφού του Πετρόμπεη.

Ο Πέτρος Μαυρομιχάλης (1887 - Λωζάννη, 7 Ιουνίου 1969) ήταν πολιτικός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιός του πρωθυπουργού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη.[1] Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με την πολιτική.

Βούλγαρης (Ύδρα)
Ο Γεώργιος Βούλγαρης (1769-1812) ήταν διοικητής της Ύδρας.
Απεβίωσε το 1812 στο Αγκίστρι του Σαρωνικού. Γιος του ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός Δημήτριος Βούλγαρης ενώ εγγονός του αδερφού του, ο επίσης πρωθυπουργός Πέτρος Βούλγαρης. Η κόρη του Κυριακούλα παντρεύτηκε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Αντώνιο Κριεζή ενώ η ίδια διατέλεσε κυρία επί των τιμών της βασίλισσας Αμαλίας.
Ο Αντώνιος Κριεζής (1796-1865) ήταν αγωνιστής κατά την ελληνική Επανάσταση του 1821 και αργότερα δύο φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Πέθανε στην Αθήνα το 1865. Ήταν παντρεμένος με την Κυριακούλα Βούλγαρη, κόρη του Γεωργίου Βούλγαρη.

Ο Δημήτριος Βούλγαρης (Ύδρα, 20 Δεκεμβρίου 1802 - Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 1877) ήταν Έλληνας πολιτικού του 19ου αιώνα που διετέλεσε οκτώ φορές πρωθυπουργός. Ήταν γνωστός και με το προσωνύμιο Τζουμπές, λόγω της μακριάς ποδιάς-μανδύα που συνήθιζε να φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι θείος του, σύζυγος της αδερφής του πατέρα του, ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνιος Κριεζής.
Μακρινός ανιψιός του είναι ο Πέτρος Βούλγαρης. Ο Πέτρος Βούλγαρης (13 Ιουλίου 1883, Ύδρα - Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 1957) ήταν Έλληνας ναύαρχος που διετέλεσε πρωθυπουργός κατά την περίοδο του Εμφυλίου.

Κορυζής- Κουμουνδούρος

Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος (1815 - 1883) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες πολιτικούς του 19ου αιώνα, οπότε και διετέλεσε δέκα φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Επίσης ανεψιά του ήταν η Αικατερίνη Μυσιρλή, μητέρα του Αλέξανδρου Κορυζή.
Ο Αλέξανδρος Γ. Κορυζής ή Κοριζής (Πόρος, 1885  Αθήνα, 18 Απριλίου 1941) ήταν έλληνας νομικός, οικονομολόγος και πρωθυπουργός της χώρας για λίγους μήνες, στο διάστημα από τον θάνατο του Μεταξά έως την εισβολή των Γερμανών. Η μητέρα του, Αικατερίνη το γένος Αθανασίου Μισυρλή, κατάγονταν από την Πύλο και ήταν ανιψιά του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου. 

Ζαίμηδες (Αχαία)
Ο Ασημάκης Ζαΐμης (1867-1951) υπήρξε Έλληνας πολιτικός και Διευθυντής του Ελληνικού Μονοπωλίου. Γόνος της ιστορικής, από Καλάβρυτα, οικογένειας των Ζαΐμηδων, αδελφός του άλλοτε Προέδρου της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Ζαΐμη. Ο Αλέξανδρος Ζαΐμης (9 Νοεμβρίου 1855-15 Σεπτεμβρίου 1936) ήταν έλληνας πολιτικός, νομικός και τραπεζίτης. Διετέλεσε κατά περιόδους Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μόνος πολιτικός που κατέλαβε τόσα πολλά σημαντικά αξιώματα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του Θρασύβουλου Ζαΐμη, πρώην πρωθυπουργού, και της Ελένης Μουρούζη. Αδερφός του ήταν ο Ασημάκης Ζαΐμης. Από την πλευρά του πατέρα του ήταν εγγονός του Ανδρέα Ζαΐμη, πρώην πρωθυπουργού και γόνου της μεγάλης Καλαβρυτινής οικογένειας με σημαντική συμμετοχή στην επανάσταση του 1821, και απο την πλευρά της μητέρας του καταγόταν από την σπουδαία φαναριώτικη οικογένεια των Μουρούζηδων.
Ο Θρασύβουλος Ζαΐμης (1825 - 1880) ήταν Έλληνας πολιτικός που διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας καθώς και τέσσερις φορές πρόεδρος της βουλής.
Μέχρι πρόσφατα ο Ανδρέας Ζαΐμης εκπροσωπούσε την Αχαΐα στην βουλή των Ελλήνων ενώ σήμερα είναι πρόεδρος της λέσχης των «φίλων της βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας». Επίσης ο γιός του, Κωνσταντίνος Ζαΐμης, ασχολήθηκε με την πολιτική αλλά στις εκλογές του 2000 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής Αχαΐας με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεληγιάννηδες (Αρκαδία)
Ο Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος (Ντεληγιάννης-Δεληγιάννης) (1738-12 Φεβρουαρίου 1816) ήταν ένας από τους ισχυρότερους προεστούς (κοτζαμπάσηδες) της Πελοποννήσσου.
Ο Πανάγος Δεληγιάννης (1788-1839), γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας και ήταν το έννατο παιδί του κοτζαμπάση, Ιωάννη Δεληγιάννη.
Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης (Λαγκάδια Αρκαδίας 1826 - Αθήνα 1905)νομικός και πολιτικός. Ήταν γιος του Πανάγου Δεληγιάννη και εγγονός του κοτζαμπάση της Πελοποννήσου, Ιωάννη Δεληγιάννη.

Μαυροκορδάτοι
Νικόλαος Μαυροκορδάτος (1837-31 Ιανουαρίου 1903) ήταν βουλευτής και υπουργός. Γεννήθηκε στη Τεργέστη και ήταν γιος του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και της Χαρίκλειας Αργυροπούλου. Ήταν παντρεμένος με την ρουμάνικης καταγωγής Ελένη Μπαλς και είχε τέσσερα παιδιά, τον Αλέξανδρο, την Σοφία, μετέπειτα σύζυγο του στρατηγού Αλέξανδρου Σούτσου, με τον οποίο απέκτησε μεταξύ άλλων την Ελένη, σύζυγο του Βασίλειου Μελά, την Χαρίκλεια, μετέπειτα σύζυγο του Γεωργίου Μπαλτατζή και τον Γεώργιο. Ο Γεώργιος Μπαλτατζής (1868-1922) ήταν Έλληνας πολιτικός.
Μετά την Μικρασιατική άτακτη υποχώρηση και την ταυτόχρονη επανάσταση που εκδηλώθηκε και που ολοκλήρωσε τη Μικρασιατική καταστροφή , συνελήφθη μαζί με άλλους πολιτικούς και του αρχιστρατήγου και καταδικάστηκε κατά τη «δίκη των έξι» του έκτακτου στρατοδικείου Αθηνών σε θάνατο.

Γούναρης –Κανελλόπουλος (Αχαία)

Ο Δημήτριος Γούναρης (Πάτρα 5 Ιανουαρίου 1867 - 15 Νοεμβρίου 1922 Γουδή) ήταν Πατρινός πολιτικός, αρχηγός του Λαϊκού κόμματος, κύριος εκπρόσωπος του αντιβενιζελισμού και τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ανιψιός του ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός  Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1902 στην Πάτρα και γονείς του ήταν ο φαρμακοποιός Κανέλλος Κανελλόπουλος και η Αμαλία Κανελλοπούλου, το γένος Γούναρη, αδελφή του μετέπειτα πρωθυπουργού Δημητρίου Γούναρη. 

Μετά την επιστροφή του Δημήτριος Γούναρης στην ιδιαίτερη πατρίδα του ασχολήθηκε με την δικηγορία, όπου διέπρεψε κυρίως λόγω της ρητορικής του δεινότητας.[3] Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη στην κηδεία του Πατρινού πολιτικού Θάνου Κανακάρη-Ρούφου, του οποίου εκφώνησε τον επικήδειο, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης τον πλησίασε και του είπε «είσθε απαραίτητος για το κοινοβούλιο, κύριε Γούναρη».[4]
Ο Δημήτριος Γούναρης στη Γερμανία ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον μετέπειτα πρωθυπουργό & στενό του φίλο Παναγή Τσαλδάρη.[2]


Τσαλδάρης (Κόρινθος)
Ο Παναγής Τσαλδάρης (Κόρινθος 1868 - Αθήνα 17 Μαΐου 1936) ήταν ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος και πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Απεβίωσε το 1936 από ανακοπή καρδιάς. Ήταν παντρεμένος με την Λίνα Λάμπρου και δεν είχε παιδιά. Ανιψιός του ήταν ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης.
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης ήταν πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πέθανε στην Αθήνα το 1970. Γιός του ήταν ο Αθανάσιος Τσαλδάρης.
Ο Αθανάσιος Τσαλδάρης (1921-1997) ήταν πολιτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Τσαλδάρη.

Ο Σπυρίδων Λάμπρος (1851- 23 Ιουλίου 1919) ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος και ιστορικός. Απεβίωσε στην Σκόπελο το 1919 λόγω κακουχιών. Κόρη του ήταν η Λίνα Τσαλδάρη. H  Λίνα Τσαλδάρη ήταν Ελληνίδα πολιτικός και πρώτη γυναίκα υπουργός σε ελληνική κυβέρνηση, στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Το 1919 παντρεύτηκε τον Παναγή Τσαλδάρη. 

Πεσμαζόγλου (Χίος)
Ο Γιάγκος (Ιωάννης) Πεσμαζόγλου (1918 - 2003) ήταν Έλληνας πανεπιστημιακός, οικονομολόγος και πολιτικός.
Γεννήθηκε στη Χίο και ήταν γιός του Στέφανου Πεσμαζόγλου και εγγονός του Ιωάννη Πεσμαζόγλου. Ο Ιωάννης Πεσμαζόγλου (1857-1906) υπήρξε τραπεζίτης, οικονομολόγος και πολιτικός (βουλευτής).
Από το 1900 ασχολήθηκε με τη πολιτική και εκλέχθηκε Βουλευτής Αθηνών, Μεσσηνίας και Ηλείας. Τέλος με δωρεές του ιδρύθηκαν οι τότε νυκτερινές Σχολές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών.
Ο Γιάγκος (Ιωάννης) Πεσμαζόγλου (1918 - 2003) ήταν Έλληνας πανεπιστημιακός, οικονομολόγος και πολιτικός.
Γεννήθηκε στη Χίο και ήταν γιός του Στέφανου Πεσμαζόγλου και εγγονός του Ιωάννη Πεσμαζόγλου.


Ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος (1923 - 1994) ήταν Έλληνας πολιτικός.
Γεννήθηκε στην Ανδρίτσαινα της Ολυμπίας το 1923 και καταγόταν από τη σπουδαία οικογένεια Χριστόπουλου. 

Δραγούμης –Μελάς (Μακεδονία)
Ο Στέφανος Δραγούμης (1842- 17 Σεπτεμβρίου 1923) ήταν Έλληνας πολιτικός και δικαστικός και διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ο Στέφανος Δραγούμης υπήρξε ένας από τους κύριους οργανωτές του Μακεδονικού Αγώνα, μαζί με το γιο του Ίωνα Δραγούμη και το γαμπρό του Παύλο Μελά. 
Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870  13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη.
 Ο Μιχαήλ Μελάς (1833-1897) ήταν δήμαρχος Αθηναίων και έμπορος.



Τρικούπης (Μεσολόγγι)
Ο Σπυρίδων Τρικούπης (1788-1873) ήταν λόγιος, πολιτικός και ιστοριογράφος της Ελληνικής επανάστασης του 1821, μετά την οποία και διετέλεσε πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου (πρώτος πρωθυπουργός του ελεύθερου ελληνικού κράτους, του Ελληνικού Βασιλείου).
 Χαρίλαος Τρικούπης (11 Ιουλίου 1832- 30 Μαρτίου 1896) ήταν Έλληνας διπλωμάτης, πολιτικός και Πρωθυπουργός. Γεννήθηκε στο Ναύπλιο και καταγόταν από την ιστορική οικογένεια Τρικούπη του Μεσολογγίου και την οικογένεια Καρατζά της Κωνσταντινούπολης. Ήταν γιός του Σπυρίδωνα Τρικούπη και της Αικατερίνης το γένος Μαυροκορδάτου[1]. 

Πρωτοπαπαδάκης 
O Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης (1854-1922) ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Γιός του ήταν ο Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης, βουλευτής και υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις, ενώ εγγονός του είναι ο Μιχαήλ Πρωτοπαπαδάκης, πρώην ευρωβουλευτής, ο οποίος με αίτησή του το 2008 ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης του παππού του.


Θεοτόκης –Ράλλης
Ο Γεώργιος Ν. Α. Θεοτόκης (Κέρκυρα, 1844  Αθήνα(;), 1916) ήταν έλληνας πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε τέσσερις φορές πρωθυπουργός της χώρας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο εγγονός του Γεώργιος Ράλλης του καταλογίζει δύο σημαντικά πολιτικά σφάλματα.
 Ο Ιωάννης (Τζον) Γ. Θεοτόκης (1880– 6 Ιουνίου 1961) ήταν έλληναςπολιτικός, ο οποίος διετέλεσε και πρωθυπουργός της χώρας στις αρχές του 1950. Ήταν γιος του παλαίμαχου κερκυραίου πολιτικού και πρωθυπουργού της χώρας Γεωργίου Θεοτόκη. Ήταν επίσης αδελφός του πολιτικού Νικολάου Θεοτόκη, ο οποίος εκτελέσθηκε το 1922 για τον ρόλο του στην Μικρασιατική Καταστροφή, και αδελφός της Ζαΐρας Θεοτόκη, μητέρας του Γεωργίου Ράλλη. Ο γιος του, Σπύρος Θεοτόκης, ήταν επίσης επιφανής πολιτικός της Ελλάδας.

Κυριάκος (Σπέτσες)
Ο Διομήδης Κυριάκος (Σπέτσες 1811 - Πίζα 1869) ήταν Έλληνας νομικός, πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Γιός του ήταν ο Νικόλαος Διομήδης και εγγονός του ο Αλέξανδρος Διομήδης.
Ο Αλέξανδρος Διομήδης - Κυριακός (22 Δεκεμβρίου 1875 - 11 Νοεμβρίου 1950) ήταν νομικός και πολιτικός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του Νικολάου Διομήδη, νομικού, και της Ελένης Φιλαρέτου. Καταγόταν από μεγάλη οικογένεια νομικών και πολιτικών. Ο παππούς του Διομήδης Κυριακός ήταν καθηγητής νομικής, όπως και ο θείος του Βασίλης Οικονομίδης, και πρωθυπουργός για ένα διάστημα.

Ράλλης
Ο Γεώργιος Ράλλης (1804 - 1883) ήταν επιφανής νομικός του 19ου αιώνα. Απεβίωσε στην Αυστρία το 1883 και κηδεύτηκε στην Αθήνα.[3] Ήταν παντρεμένος και γιος του ήταν ο Δημήτριος Ράλλης, πρωθυπουργός, εγγονός του, ο Ιωάννης Ράλλης και δισέγγονός του, ο Γεώργιος Ράλλης. Ο Γεώργιος Ι. Ράλλης (Αθήνα, 26 Δεκεμβρίου 1918  15 Μαρτίου 2006) ήταν Έλληνας πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά την περίοδο 1980–1981.
Ήταν σύζυγος της Λένας Ράλλη, το γένος Βούλτσου, με την οποία είχε αποκτήσει δύο κόρες, την Ζαΐρα (συζ. Παπαληγούρα) και την Ιωάννα (συζ. Φαρμακίδου).
Ο Γεώργιος Ι. Ράλλης (Αθήνα, 26 Δεκεμβρίου 1918  15 Μαρτίου 2006) ήταν Έλληνας πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά την περίοδο 1980–1981.
Προπάππους του ήταν ο Γεώργιος Α. Ράλλης, νομικός και πολιτικός και παππούς του ήταν ο Δημήτριος Ράλλης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας στα προπολεμικά χρόνια. Πατέρας του ήταν ο Ιωάννης Ράλλης, παλαίμαχος Μακεδονομάχος αλλά και διορισμένος πρωθυπουργός των ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων κατά την περίοδο 19431944, ο οποίος, μετά την απελευθέρωση, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για συνεργασία με τους κατακτητές και πέθανε στην φυλακή το 1946. Η μητέρα του, Ζαΐρα, ήταν κόρη του κερκυραίου πολιτικού και πρωθυπουργού της Ελλάδας Γεωργίου Θεοτόκη και αδελφή του επίσης πρωθυπουργού της χώρας Ιωάννη Θεοτόκη.
Παπάγος- Αβέρωφ
Ο Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος (9 Δεκεμβρίου 1883  4 Οκτωβρίου 1955) ήταν Έλληνας στρατιωτικός και πολιτικός. Διετέλεσε Αρχιστράτηγος κατά τον ελληνοϊταλικό και τον εμφύλιο πόλεμο και μετέπειτα Πρωθυπουργός της χώρας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου 1883 και γονείς του ήταν ο τότε προσωπάρχης του Υπουργείου Στρατιωτικών, αντιστράτηγος Λεωνίδας Παπάγος και η Μαρία το γένος Αβέρωφ, ανιψιά του εθνικού ευεργέτη εκ Μετσόβου Ιωαννίνων Γεωργίου Αβέρωφ.

Στρέιτ -Λόντος
Ο Γέωργιος Στρέιτ (1868-1948) ήταν νομομαθής και πολιτικός Γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν γιος του νομομαθούς Στέφανου Στρέιτ και της Βικτωρίας Λόντου. Ο Στέφανος Στρέιτ (1835  1920) ήταν νομομαθής και πολιτικός.  Ήταν παντρεμένος με τη Βικτωρία Λόντου, κόρη του πρώην δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Λόντου, Ο Ανδρέας Λόντος(1811-1881) ήταν δήμαρχος Πατρέων & βουλευτής Αχαΐας. Γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν γιος του προκρίτου Χριστόδουλου Λόντου, γόνου της ισχυρής οικογένειας των προυχόντων. Εγγονός του, γιος της κόρης του Ασπασίας, ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός Δημήτριος Μάξιμος. Ο Δημήτριος Μάξιμος (1873 - 16 Οκτωβρίου 1955) ήταν οικονομολόγος και πολιτικός.
Ο Δημήτριος Μάξιμος πέθανε το 1955. Ανηψιός του ήταν ο μετέπειτα υπουργός Γεώργιος Οικονομόπουλος.


Βενιζέλος
Ο Σοφοκλής Ε. Βενιζέλος (Χανιά, 3 Νοεμβρίου 1894 – Επιβατηγό πλοίο «Ελλάς» εν πλω από τα Χανιά προς Πειραιά, 7 Φεβρουαρίου 1964) ήταν έλληνας πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός της χώρας για τρία μικρά διαστήματα στα μέσα του 20ού αιώνα.
Ο Σοφοκλής Βενιζέλος ήταν δευτερότοκος γιος του Ελευθερίου Βενιζέλου
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος (Μουρνιές Χανίων, 23 Αυγούστου 1864  Παρίσι, 18 Μαρτίου 1936) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεότερης Ελλάδας.


Στεφανόπουλος
Ο Στέφανος Θεόδωρος Στεφανόπουλος ήταν Έλληνας πολιτικός και πανεπιστημιακός. Ήταν γιός του πολιτικού Βάσου Στεφανόπουλου, με ρίζες καταγωγής από την Δίβρη (Λαμπεία) Ηλείας και, και της Τασίας Δημουλιά απο τον Πύργο Ηλείας. Ήταν επίσης ανιψιός του Πρωθυπουργού Στέφανου Στεφανόπουλου. Επίσης διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και της Πολιτικής Άνοιξης. Η σύζυγός του Φωτεινή Δεκάζου Στεφανοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, υπήρξε επίσης βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης.
Ο Στέφανος Στεφανόπουλος (1898 - 4 Οκτωβρίου 1982), του Χρήστου και της Φανής, ήταν Έλληνας πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε πολλές φορές υπουργός, καθώς και πρωθυπουργός σε μία εκ των κυβερνήσεων της Αποστασίας.
Τελευταίος εκπρόσωπος της Διβριώτικης πολιτικής οικογένειας στην πολιτική υπήρξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και της Πολιτικής Άνοιξης, Στέφανος Β. Στεφανόπουλος, αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Άλλοι υπουργοί της ιδίας πολιτικής οικογένειας κατά τον 20ο αιώνα ήταν ο Βάσος Στεφανόπουλος, πρώτος ξάδερφος του Στέφανου Στεφανόπουλου καθώς και ο Γεώργιος Στεφανόπουλος, αδερφός του Στέφανου Στεφανόπουλου.

Ρούφος –Κανακάρης- Κουντουριώτης
Η Οικογένεια Ρουφ ή Ρούφου ήταν αρχοντική οικογένεια που άκμασε στην Πάτρα. Τέτοιες συγγένειες είχε με τις εξής οικογένειες: Ζαΐμη, Σισίνη, Κουντουριώτη, Προβελέγγιου, Μαυρομιχάλη, Αθηνογένη, Κωστάκη, Νοταρά και Σουλτάνη.
Ο Μπενιζέλος Ρούφος (1795-1868) ήταν δήμαρχος Πατρέων, μέλος της αντιβασιλείας και πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1795 και ήταν γιος του Αθανάσιου Κανακάρη, γόνου της γνωστής πολιτικής οικογένειας Κανακάρη-Ρούφου. Παντρεύτηκε την Βικτωρία Σισίνη, αδερφή του προεστού Χρύσανθου Σισίνη ενώ ύστερα από τον θάνατο της, στις 28 Αυγούστου του 1836, παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την Μαρία Κουντουριώτη, χήρα Μέξα και κόρη του Γεώργιου Κουντουριώτη.
Πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1868 και τάφηκε στο Α' Νεκροταφείο Πατρών σε λόφο στον οποίο βρίσκεται μόνο το μνήμα της οικογένειας Ρούφου. Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Χαλικιόπουλος και ο Αριστομένης Κοντογούρης. Είχε τέσσερα παιδιά, τον Αθανάσιο Κανακάρη, τονΓεώργιο, τον Αγγελή και τον Λουκά Ρούφο.
Ο Αθανάσιος (Θάνος) Κανακάρης - Ρούφος (1830 - 1902) ήταν δήμαρχος Πατρέων και βουλευτής Αχαΐας.
Γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν πρωτότοκος γιος του Μπενιζέλου Ρούφου, πρωθυπουργού και δημάρχου Πατρέων, και της Βικτωρίας Σισίνης (? - 1836), κόρη του Χρύσανθου Σισίνη. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παρίσι, όπου επηρεάστηκε από το φιλελεύθερο κλίμα της πόλης.
Απεβίωσε, σχεδόν πάμφτωχος, στην Πάτρα το 1902 και ενταφιάστηκε στο μαυσωλείο των Ρούφων στο Α΄ νεκροταφείο Πατρών. Η κηδεία του τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια ενώ ο επικήδειος εκφωνήθηκε από τον Δημήτριο Γούναρη. Ήταν παντρεμένος με την Κυριακούλα Ιωάννου Προβελλέγιου, αδερφή του γνωστού ποιητή Αριστομένη Προβελέγγιου, και απέκτησε μαζί πέντε παιδιά: τον Λουκά Κανακάρη-Ρούφο, βουλευτή Πατρών, τον Βασίλειο Ρούφο, βουλευτή και δήμαρχο Πατρών, τον Μπενιζέλο Ρούφο, τραπεζίτη, την Μαρία Ρούφου, σύζυγο του τραπεζίτη Τζων Σουλτάνη και την Αικατερίνη Ρούφου, σύζυγο του Αθηνογένη, υπασπιστή της Βασίλισσας Όλγας.

Κοντογούρης
Ο Αριστομένης Κοντογούρης (1841-1904) ήταν δήμαρχος Πατρέων και βουλευτής Αχαΐας.
Γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν γιός του Στυλιανού Κοντογούρη, γόνου πλούσιας πατρινής οικογενείας. 

Πετραλιάς
Ο Αγγελής Πετραλιάς (1780-1868) ήταν αγωνιστής του 21΄.
Αγωνιστής του ‘21, εγγονός του γενάρχη της οικογένειας Σελάιδου και γιος του Αντωνίου Σ. Πετραλιά, αρχηγός του κλάδου της οικογενείας στον Πύργο. Απέκτησε δύο γιους: τον Αυγερινό Πετραλιά και τον Αντώνιο Αγγ. Πετραλιά.
Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Νίκο Πάλλη. Έχει τέσσερα παιδιά: την Αλεξάνδρα, την Έλενα, τη Ντόρα και τον Ιάκωβο. Ο πατέρας της Επαμεινώνδας Πετραλιάς υπήρξε διεθνής προσωπικότητα του αθλητισμού και του Ολυμπιακού Κινήματος και ο παππούς της Θάνος Πετραλιάς διετέλεσε βουλευτής Αχαιοήλιδος. Ο Θάνος Πετραλιάς (1881-1953) ήταν πολιτικός. Γιος του Νικολάου Αθ. Πετραλιά, εγγονός του Αθανασίου Ι. Πετραλιά και δισέγγονος του Ιωάννη Πετραλιά. Ο Ιωάννης Πετραλιάς (1774-1822) ήταν αγωνιστής του 21΄.
Ήταν εγγονός του γενάρχη της οικογένειας Σελάιδου Πετραλιά, γιος του Αντωνίου Σ. Πετραλιά και αδελφός του Αγγελή Πετραλιά, αρχηγός του κλάδου της οικογένειας Πετραλιά στην Πάτρα.
Ο Θάνος Ν. Πετραλιάς νυμφεύθηκε τη Φάνη Κρεμμύδη και απέκτησαν δύο γιους: τον Επαμεινώνδα Πετραλιά και το Νικόλαο Θ. Πετραλιά. Κόρη του Επαμεινώνδα Θ. Πετραλιά και εγγονή του Θάνου Πετραλιά, είναι η ελληνίδα πολιτικός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.


Κεφαλλογιάννης- Βαρδινογιάννης –Μητσοτάκης
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης του Κωνσταντίνου είναι Έλληνας γιατρός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολιτικός.
Γεννήθηκε στα Ανώγεια Ρεθύμνου Κρήτης τον Δεκέμβριο του 1933, και κατάγεται από παλιά οικογένεια πολιτικών της Κρήτης.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Βαρδινογιάννη, δικηγόρο και μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, και έχει τρεις κόρες, την Χριστίνα, την Δανάη και την Όλγα. Η τελευταία εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνου στις εκλογές του 2007 με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Συγγενής του είναι και ο βουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης.[2]

Ο Παύλος Βαρδινογιάννης (1925 - 1984) ήταν πολιτικός.
Γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνης και ήταν γιος του Ιωάννη Βαρδινογιάννη και της Χρυσής Θεοδωρουλάκη. Τον ίδιο χρόνο δημιούργησαν μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων και το 1980 εντάχθηκαν στην Νέα Δημοκρατία.


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (Χαλέπα Χανίων, 18 Οκτωβρίου 1918) είναι Έλληναςπολιτικός και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ο παππούς του, Κωστής Μητσοτάκης (1845-1898), επ' αδελφή γαμπρός τού Ελευθέριου Βενιζέλου, υπήρξε ιδρυτής τού "Κόμματος των Ξυπόλητων"[1], το οποίο αργότερα παρέλαβε από αυτόν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το μετονόμασε σε "Κόμμα των Φιλελευθέρων". Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης (1883-1944), ήταν βουλευτής Χανίων.
Η  Ντόρα (Θεοδώρα) Μπακογιάννη είναι Ελληνίδα πολιτικός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1954. Είναι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Γιαννούκου και αδελφή του επίσης πολιτικού και βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη.


Μπενάκης 
Ο Εμμανουήλ Μπενάκης ήταν δήμαρχος Αθηναίων και έμπορος. Καρποί του γάμου του με τη θυγατέρα τού Χωρέμη, Βιργινία, ήταν η Αλεξάνδρα (1871), ο Αντώνης (1873), η Πηνελόπη (1874), ο Αλέξανδρος(1878-πέθανε μόλις 44 ετών) και η Αργίνη (1883).
Η Πηνελόπη Δέλτα γεννήθηκε το 1874 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κι ήταν το τρίτο παιδί του Εμμανουήλ Μπενάκη και της Βιργινίας Χωρέμη. Είχε δυο μεγαλύτερα αδέλφια, την Αλεξάνδρα και τον Αντώνη,
Ο Αντώνης Σαμαράς (γεννημένος στις 23 Μαΐου 1951) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία και 7ος Πρόεδρός της. Είναι εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανιψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Από το γένος της μητέρας του, Ελένης Ζάννα, είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα.



Πάγκαλος 
O Θεόδωρος Πάγκαλος είναι έλληνας πολιτικός, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής (Υπόλοιπο Αττικής) που πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι εγγονός του ομώνυμου στρατηγού Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου και πρώην δικτάτορα. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος (Σαλαμίνα, 1878 - Κηφισιά Αθήνας, 27 Φεβρουαρίου 1952) ήταν Έλληνας αξιωματικός του στρατού και πολιτικός.

Γερουλάνος 
Ο Παύλος Γερουλάνος είναι Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της κυβέρνησης του Γεωργίου Α. Παπανδρέου (2009).
Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και είναι γιος του Μαρίνου Γερουλάνου, ιδιαίτερου γραμματέα του Βασιλιά Παύλου και αυλάρχη της βασίλισσας Άννας-Μαρίας, και της Αιμιλίας, εγγονής του Αντώνη Μπενάκη. Απο την πλευρά του πατέρα του είναι δισέγγονος του ιατρού, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακαδημαϊκού Μαρίνου Γερουλάνου, ενώ απο την πλευρά της μητέρας του, εκτός από τη συγγένεια με την οικογένεια Μπενάκη, εξάδελφος του Αντώνη Σαμαρά, δισέγγονου της Πηνελόπης Δέλτα.


Αλαβάνος 
Ο Αλέκος Αλαβάνος είναι Έλληνας πολιτικός. Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τουΣυνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος του ΣυΡιζΑ, του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από το Δεκέμβριο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2008. Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2009 αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος βουλευτής.
Η καταγωγή του είναι από την Τήνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Μαΐου του 1950 και είναι γιος του βουλευτή Νικόλαου Αλαβάνου. Αδερφός του είναι ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Αλαβάνος και ο Γιάννης Αλαβάνος, πρόεδρος του ΤΕΕ ενώ παππούς του ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής, Κωνσταντίνος Αλαβάνος.

Καραμανλής
Ο Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Καραμανλής (Κώστας Καραμανλής)
Είναι ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956.


Παπανδρέου 
Ο Γεώργιος Παπανδρέου (18 Φεβρουαρίου 1888 - 1 Νοεμβρίου 1968) υπήρξε μία από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας. Πατέρας του Ανδρέα Παπανδρέου και παππούς του Γεωργίου Α. Παπανδρέου Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952 - ) είναι ο ενδέκατος πρωθυπουργός της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από τις 6 Οκτωβρίου 2009, μετά τη νίκη του στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.








Και οι άλλοι….
Ο Μιχάλης Μπεκίρης είναι βουλευτής Αχαΐας.
Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1971 στην Πάτρα και είναι γιος του πρώην βουλευτή & υπουργού Βασίλη Μπεκίρη.

Ο Μιχάλης Λιάπης είναι Έλληνας πολιτικός. Είναι γιος της αδελφής του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Πέτρος Δούκας είναι Έλληνας πολιτικός. Είναι παντρεμένος με την Ιλεάνα Έβερτ, κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ και έχει τέσσερα παιδιά. Ο Μιλτιάδης Έβερτ είναι Έλληνας πολιτικός, πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κωνσταντίνος Γ. Σημίτης (γεν. στον Πειραιά στις 23 Ιουνίου 1936) είναι Έλληνας πολιτικός και ακαδημαϊκός που διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1996 ως το2004.
Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Σημίτης, δικηγόρος, καθηγητής της Α.Σ.Ο.Ε.Ε., επί σειρά ετών πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, αντιπρόσωπος του Πειραιά στην Εθνοσυνέλευση στους Κορυσχάδες και γενικός διοικητής Ρούμελης στην κυβέρνηση της ΠΕΕΑ. 

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, γιος του βουλευτή Ηρακλείου της ΕΡΕ Γιάννη Μεϊμαράκη και ανιψιός του βουλευτή Ηρακλείου με το Λαϊκό Κόμμα Βασίλη Μεϊμαράκη.
Α' Θεσσαλονίκη
Απόστολος Τζιτζικώστας, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Τζιτζικώστα.
Υπόλοιπο Αττικής
Κωνσταντίνος Κατσίκης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Κατσίκη.
Αιτολωακαρνανία
Κωνσταντίνος Καραγκούνης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Καραγκούνη.
Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Διονύση Λιβανού, ο οποίος ήταν ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
Δημήτρης Σταμάτης, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Σταμάτη.
Ασημάκης Φωτόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Φωτόπουλου.
Αργολίδα
Ελισάβετ Παπαδημητρίου, κόρη του βουλευτή Αργολίδας της Ενωσης Κέντρου Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Αχαΐα
Ευάγγελος Μπασιάκος, γιος του βουλευτή Βοιωτίας του Λαϊκού Κόμματος και της ΕΡΕ Αριστείδη Μπασιάκου.
Εύβοια
Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου.
Ηλεία
Κρινιώ Κανελλοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αθανάσιου Κανελλόπουλου.
Ηράκλειο
Κώστας Μπαντουβάς, δεύτερος ξάδελφος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Μπαντουβά.
Ιωάννινα
Σταύρος Καλογιάννης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ελευθέριου Καλογιάννη.
Καβάλα
Νίκος Παναγιωτόπουλος, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου και εγγονός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Καρδίτσα
Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου και εγγονός του βουλευτή της ΕΠΕΚ και της Ενωσης Κέντρου Γιώργου Αναγνωστόπουλου.
Σπύρος Ταλιαδούρος, γιος του βουλευτή της ΕΡΕ και της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Αθανάσιου Ταλιαδούρου και εγγονός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος και πρώην υπουργού Σπύρου Ταλιαδούρου.
Κέρκυρα
Στέφανος Γκίκας, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Σωτήρη Γκίκα.
Λακωνία
Αθανάσιος Δαβάκης, συγγενής των βουλευτών της ΕΡΕ και της Ν.Δ. Δημήτριου και Ιωάννη Δαβάκη.
Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ανιψιός του βουλευτή Λακωνίας της ΕΡΕ Νικόλαου Σκανδαλάκη και εγγονός του βουλευτή Λακωνίας με το Λαϊκό Κόμμα Γιάννη Σκανδαλάκη.
Μαγνησία
Ζωή (Ζέττα) Μακρή-Θεοφίλου, κόρη του πρώην βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Μιχάλη Μακρή.
Μεσσηνία
Σοφία Καλαντζάκου, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Αριστείδη Καλαντζάκου.
Πιερία
Κωνσταντίνος Δημόπουλος, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Δημόπουλου και εγγονός του βουλευτή Πιερίας με τη δεξιά παράταξη Κώστα Δημόπουλου..
Τρίκα
Σωτήρης Χατζηγάκης, εγγονός του βουλευτή Τρικάλων Σωτήρη Χατζηγάκη και ανιψιός του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα.
Φωκίδα
Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Νικόλαου Γκελεστάθη και ανιψιά του πρώην βουλευτή Φωκίδας της Ν.Δ. Αθανάσιου Γκελεστάθη.
Χανία
Μανούσος Βολουδάκης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βολουδάκη.
Α' Αθήνας
Νάσος Αλευράς, ανιψιός του πρώην προέδρου της Βουλής Γιάννη Αλευρά
Αννα Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου
Β' Αθήνας
Λούκα Κατσέλη, σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμου Αρσένη και αδελφή της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Νόρας Κατσέλη
Αννα Νταλάρα, δεύτερη ξαδέλφη του Γιάννη Ραγκούση, υπουργού
Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, γιος του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου που διετέλεσε υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το 1985 έως το 1988.
Α' Θεσσαλονίκης
Χάρης Καστανίδης, γιος του βουλευτή Κοζάνης της Ενωσης Κέντρου Γεωργίου Καστανίδη
Λούκα Κατσέλη Τριαρίδου Αγγελική, ανιψιά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Τριαρίδη
Α' Πειραιώς
Ελλη Ντεντιδάκη, κόρη του Αντώνη Ντεντιδάκη, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Β' Πειραιώς
Ιωάννης Διαμαντίδης, γιος του πρώην βουλευτή της Ενωσης Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Διαμαντίδη
Αιτωλοακαρνανία
Αθανάσιος Μπασαγιάννης, γιος του Χρήστου Μπασαγιάννη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έως το 1989
Αρκαδία
Γιάννης Γιαννόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Γιαννόπουλου
Αχαΐα
Απόστολος Κατσιφάρας, ανιψιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κατσιφάρα
Παναγιώτης Παπαγιαβής, γιος του Γεώργιου Παπαγιαβή βουλευτή Αχαΐας το '74 με την Ενωση Κέντρου
Βοιωτία
Αριάδνη (Αρια) Αγάτσα, ξαδέλφη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Ακριβάκη
Δράμα
Χάρης Καστανίδης Χαρά Κεφαλίδου, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κεφαλίδη
Εύβοια
Αικατερίνη Καλαμακίδη, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Καλαμακίδη
Συμεών Κεδίκογλου, ανιψιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου και ξάδελφος του υποψήφιου με τη Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου
Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη, νύφη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σηφουνάκη (σύζυγος του αδελφού του)
Ζάκυνθος
Μαρία Κλαυδιανού, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κλαυδιανού
Ημαθία
Ελλη Ντεντιδάκη Αθανάσιος Γικόνογλου, γιος του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Μόσχου Γικόνογλου
Ηράκλειο
Ιωάννης Σκουλάς, μακρινός ανιψιός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιου Σκουλά
Κέρκυρα
Ελευθέριος Πλασκοβίτης, μακρινός ανιψιός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σπύρου Πλασκοβίτη
Μεσσηνία
Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γιαννακόπουλου
Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θανάση Φιλιππόπουλου
Πρέβεζα
Ευάγγελος Παπαχρήστος, γιος του γιατρού Καλλίμαχου Παπαχρήστου, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Φθιώτιδα
Δημήτρης Δροσογιάννης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Δροσογιάννη
Θωμάς Στάικος, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Στάικου
Χανιά
Ιωσήφ Βαλυράκης, γιος του βουλευτή της Ενωσης Κέντρου Ιωάννη Βαλυράκη

Σχόλια

Ο χρήστης Katerina ante portas είπε…
As μου επιτραπεί μια διόρθωση.
Στη Λακωνία, ο νύν Δαβάκης δεν έχει καμμία σχέση με τους Δαβάκηδες της ΅ΕΡΕ, απλά επωφελήθηκε της συνωνυμίας. Μάλιστα η χήρα του Υπουργού Δαβάκη είχε διαμαρτυρηθεί έντονα..
Θα πρότεινα να ψάξετε την ρίζα του βουλευτή Γρηγοράκου αν έχει σχεση με τους Γρηγοράκηδες μπέηδες της Μάνης.
Ο χρήστης Themistocles είπε…
ΟΚ :)