Η Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία

Αθήνα 2021 μ.Χ.

Η πρώην Βουλή των Ελλήνων ή παλιά Ανάκτορα έχει γίνει μουσείο για την Ιστορία της Δημοκρατίας, με 1 ευρώ είσοδο για το κοινό.
Η κάποτε Παλιά Βουλή φιλοξενεί τους 200 Έλληνες βουλευτές, που τους φιλοξενούσε έως το 1932. Μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη των Αθηνών φιλοξενούνται πάλι εκεί.
Η ελληνική οικονομία στηρίζεται επάνω στους πυλώνες του ανθρωπισμού και της ιστορίας. Το ήλιος, θάλασσα και ιστορία είναι το μοντέλο ανάπτυξης που έχει κάνει την Ελλάδα χώρα πρότυπο στη Μεσόγειο, κανείς δε θυμάται τα γεγονότα που συνέβησαν μία δεκαετία πριν.

Η Αθήνα είναι πεζοδρομημένη με ποδηλατόδρομους από το Μέγαρο Μουσικής έως τo Kουκάκι, και την Ομόνοια έως τα Άνω Πετράλωνα. Αυτή η περιοχή λέγεται σήμερα Πόλη των Αθηνών και απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων πλην των εμπορευματικών.
Τα μισά περίπου ελληνικά πανεπιστήμια είναι ανοιχτά, με τους μεγαλύτερους διανοούμενους όλου του κόσμου να θέλουν να ολοκληρώσουν στην Ελλάδα την προσφορά τους στην εκπαίδευση. Στην Αθήνα υπάρχει το Πανεπιστήμιο του Ανθρώπου, ένα πανεπιστήμιο που συνήθως τα μαθήματά του πραγματοποιούνται στην Ακαδημία του Πλάτωνα, που σήμερα υπάρχει αμφιθέατρο και μουσείο. Μόνο στα αρχαία ελληνικά, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος.  

Η κάθε ελληνική πόλη έχει δύο μουσεία: ένα με είσοδο δωρεάν με την ιστορία του τόπου, με τη γαστρονομία, τη λαογραφία και άλλα θέματα και ένα με είσοδο  που έχει εμπειρίες για τον επισκέπτη.
Τα ελληνικά νησιά αποτελούν πολιτιστικά και οικονομικά κέντρα, με λιμάνια που να έχουν σύστημα διαχείρισης εισερχόμενων πλοίων, και σταθμούς εμπορευμάτων με ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης.
Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχουν τις υψηλότερες τιμές στις διεθνείς αγορές και η ποιότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη, με το δίκτυο διανομής τους να τα φέρνει στις άκρες του υπόλοιπου κόσμου.
Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν φέρει στην Ελλάδα όλα τους τα καράβια και η ελληνική σημαία είναι η πιο ανταγωνιστική. Φυσικά πολλά από τα παραπάνω έργα που υπάρχουν στις ελληνικές πόλεις φέρουν το όνομα των εφοπλιστών που δώρισαν τα ποσά για να γίνουν πραγματικότητα.

Το Αιγαίο είναι μία επίγεια μηχανή αναζήτησης: ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει τα πάντα.. αγαθά, άνθρωποι μεταφέρονται ελεύθερα στις ακτές του, ανάλογα με τις επιθυμίες και τη διάθεσή του.

Η Ελλάδα παράγει ενέργεια από τον ήλιο και τη θάλασσα, με συστήματα που συνεχώς βελτιώνουν ελληνικά και διεθνή ιδρύματα, μεταφέροντας την ενέργεια και σε όσες χώρες την έχουν ανάγκη.


Οι ομογενείς έρχονται στην Ελλάδα όχι μόνο με δικαίωμα ψήφου, αλλά να εργαστούν μεταφέροντας τεχνογνωσία στους κλάδους που απαρτίζουν την ελληνική οικονομία: γεωργία- κτηνοτροφία, τουρισμός, ναυτιλία και εκπαίδευση. Κάθε καλοκαίρι οι νεότεροι συγκεντρώνονται στους τόπους καταγωγής των προγόνων τους και μαθαίνουν ότι μπορεί να διδαχθεί κανείς στη χώρα του Φωτός.
Ξένοι έρχονται και αυτοί να μείνουν και να προσφέρουν στην Ελλάδα, ο καθένας για το δικό του λόγο, αλλά έρχονται κυρίως όσοι ψάχνουν να βρουν τον Άνθρωπο.

Αυτή η Ελλάδα μπορεί να μην είναι για όλους η Ελλάδα που θέλουμε, αλλά σίγουρα είναι η Ελλάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Σχόλια

Ο χρήστης nikan είπε…
Καλή προσπάθεια για όραμα.
Ο χρήστης Themistocles είπε…
Ευχαριστώ.
Ο χρήστης Δημήτρης Γ. Τσίγκος είπε…
Εξαιρετικό, εμπνευσμένο κείμενο, πολλά συγχαρητήρια!!!
Ο χρήστης Apostolοs Ypsilantis είπε…
Εξαιρετικό κείμενο, μακάρι και οι Έλληνες πολιτικοί να είχαν την έμπνευση σου. Συγχαρητήρια!!!
Ο χρήστης Απόστολος Χριστοδούλου είπε…
Ευχαριστώ για το όραμα σου....
Αμήν οι Ελληνες να αλλάξουν και να καταλάβουν σε τι χρυσορυχείο μένουν.
Χαιρετισμούς απο Παρίσι
Ο χρήστης Unknown είπε…
Εξαιρετικό πλαίσιο για στόχο του μέλλοντος μας.
Μακάρι να πεισθεί ο Ελληνικός λαός να το ιοθετήσει .
Τότε οι πιθανότητες της επιτυχίας θα είναιεξαιρετικές, καθώς όποτε είχε εθνικό οραματισμό τα κατάφεραι.
Ο χρήστης Themistocles είπε…
Είπαμε:
Αυτή η Ελλάδα μπορεί να μην είναι για όλους η Ελλάδα που θέλουμε, αλλά σίγουρα είναι η Ελλάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε.
Να είστε καλά
Ο χρήστης Γιώργος Παπαδόπουλος είπε…
Εισαγωγικώς προσθέτω τα προσωπικά (δημόσια) συγχαρητηρία για την προσπάθεια ώθησης προς τα εμπρός σε μια εποχή καταστροφικής αβεβαιότητας, γενικευμένης ομφαλοσκόπησης και δυσώδους πολιτικής ατμόσφαιρας, εθνικής και διεθνούς.

Με αφορμή μια από τις διαχρονικότερες καβαφικές ρήσεις "...σοφοί δε προσιόντων" ανακαλώ την σεφερική ομιλία στην Στοκχόλμη το 1963:
"Ἀνήκω σὲ μία χώρα μικρή. Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου. Εἶναι μικρὸς ὁ τόπος μας, ἀλλὰ ἡ παράδοσή του εἶναι τεράστια καὶ τὸ πράγμα ποὺ τὴ χαρακτηρίζει εἶναι ὅτι μας παραδόθηκε χωρὶς διακοπή. Ἡ ἑλληνικὴ γλώσσα δὲν ἔπαψε ποτέ της νὰ μιλιέται. Δέχτηκε τὶς ἀλλοιώσεις ποὺ δέχεται καθετὶ ζωντανό, ἀλλὰ δὲν παρουσιάζει κανένα χάσμα. Ἄλλο χαρακτηριστικὸ αὐτῆς τῆς παράδοσης εἶναι ἡ ἀγάπη της γιὰ τὴν ἀνθρωπιά, κανόνας της εἶναι ἡ δικαιοσύνη. Στὴν ἀρχαία τραγωδία, τὴν ὀργανωμένη μὲ τόση ἀκρίβεια, ὁ ἄνθρωπος ποὺ ξεπερνᾶ τὸ μέτρο, πρέπει νὰ τιμωρηθεῖ ἀπὸ τὶς Ἐρινύες".

Αναρωτιέμαι μήπως η ελπίδα μας για αναγέννηση περνάει μέσα από την τιμωρία των Ερινυών.
Ο χρήστης Themistocles είπε…
Όταν λες τιμωρία των Ερινύων τι εννοείς;
Ο χρήστης Γιώργος είπε…
Για πετρέλαια δεν είδα να γράφεις τίποτα :)
Πάντως, έτσι την έχω φανταστεί και εγώ την Ελλάδα μας!
Ο χρήστης Γιώργος Παπαδόπουλος είπε…
Εννοώ ότι φτάσαμε πολλαπλώς και συλλογικώς στην ύβρη, η οικονομική, πολιτική, κοινωνική και ηθική κρίση που βιώνουμε είναι η "νέμεση μοίρα" μας, και ελπίζουμε ότι μέσα από αυτήν, και ίσως με μια διαδικασία οιονεί φυσικής επιλογής, θα γεννηθούν νέες δυνάμεις δημιουργικές και ελπιδοφόρες για το μέλλον μας