Αδικημένοι ή απλά κακομαθημένοι;

-Όχι ρε γαμώτο, ατυχία!!!! 
-τουτ διαιτησία..!
-μα καλά, δεν τους ξέρεις τώρα... 
-άντε μωρέ τους παλιοτούτ παράτα τους λέμε!!! 

Θα μπορούσα να γράψω κυριολεκτικά άπειρες φράσεις που κατηγορούμε τους άλλους.
Ναι, μας φταίνε μονίμως και συνεχώς οι άλλοι- ακόμα και μένα μου φταίτε εσείς και όχι φυσικά εγώ.
Χαζομάρα; έλλειψη αυτογνωσίας; παιδείας; κοινωνικότητας;;;; η κατάσταση θέλει μάλλον (η αγαπημένη μου λέξη) ψυχολόγο και κοινωνιολόγο, χωρίς να αποκλείει και σεξολόγο για να απαντήσει ΓΙΑΤΙ.

Ας το αποδεχτούμε: είμαστε μικροτσούτσουνοι και το μόνο που μας απασχολεί είναι πώς θα τα φορτώσουμε πάντα αλλού. Σα μικρά παιδιά ή καλύτερα σαν κακομαθημένα που μας λένε οι Ευρωπαίοι. Έλληνες αεί παίδες εστέ είχα γράψει παλιότερα αλλά το είχε πει ο Πλάτωνας (παρατσούκλι του δασκάλου του αυτό, Αριστοκλή τον λέγανε τον άνθρωπο). Αυτό είμαστε: κακομαθημένα παιδιά, και μάλιστα που νομίζουν όχι μόνο ότι είναι αδικημένα, αλλά τους χρωστάνε κιόλας. Σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα πέτυχε.

Και τώρα; Και τώρα ο Αλέξης λέει στους Ευρωπαίους α παιδιά, την έχετε άσχημα. Ο Αλέξης δεν καταλαβαίνει ότι αν το έλεγε το 2009 το άλλο παιδάκι, ο Γιωργάκης, οι Ευρωπαίοι θα την είχανε όντως άσχημα. Έλα όμως που και ο Γιωργάκης ήταν των διακοπών και τώρα μας έχουν κάτσει ένα μνημόνιο, δεν έχουμε μετρητά και αν συνεχίζουμε να παίζουμε με το μικρό τσουτσούνι μας -ωσάν το Manneken Pis- δε θα μπορούμε ούτε να κατουράμε από κει γιατί θα μας το κόψουν κ θα μας δώσουν να το φάμε. Κ ο Βαγγέλης, το άλλο παιδάκι θα χάσει κιλάκια και θα μπορεί να δει επιτέλους και το δικό του, καλό είναι αυτό. Ο Αντώνης δεν έχει πρόβλημα, αν δεν τον παίζουν όπως θέλει, τα μαζεύει και φεύγει και μετά ξανάρχεται, σαν τον Φώτη. Οι κούνιες και οι πάνες μας λείπουνε και οι πούδρες για τους συγΚαμένους.

Ανωριμότητα ή Ανευθυνότητα. Και τα δύο. Όταν όμως συμπεριφέρεσαι σαν παιδί σε μεγάλους και ειδικά όταν αυτοί οι μεγάλοι είναι σε αναπηρικά καροτσάκια και αποφασίζουν για τύχες λαών, οι μεγάλοι αυτοί δεν παίζουν. Και πρέπει να σοβαρευτούμε γρήγορα. Και επειδή αυτά τα παιδάκια δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά και πρέπει να τους πάμε στις κούνιες της cosmote, πρέπει να βρούμε έναν σοβαρό άνθρωπο και μάλιστα γρήγορα. Και δε νομίζω ότι (αυτο) απαλλάσσεται κανείς λόγω βλακείας σε κάποιες στιγμές... 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο από σύνδρομο ευνούχου μπορεί κάποιος να προβάλλει στον εαυτό του και σε όλους τους συνανθρώπους του Έλληνες τέτοια χαρακτηριστικά
Ο χρήστης Themistocles είπε…
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και την προσβολή σου, προφανώς επιβεβαιώνεις το ποστ.
Θα γράψω ακόμα ένα για αυτό που λες!!!