Οι αγορές μας πέθαναν, ζήτω οι αγορές!!!!

Ολίγον Δελφικός ο τίτλος... 

Βαρέθηκα να ακούω να μιλάνε για τις αγορές, αφού μόλις διάβασαν στην τουαλέτα τους τη WSJ και τα προβλήματα με την Ελλάδα, συγνώμη Griechenland, η χώρα των Γραικών, τα έλεγε ο Κοραής χρόνια πριν.

Βαρέθηκα να ακούω να αναφέρονται στις αγορές και στις κακές Standard & Poor, Morgan Stanley, Fitch, Moodys, που θέλουν εξορκισμό και να μας φτωχύνουν, να μας αγοράσουν και να μας ξαναπουλήσουν. ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ φτωχέ και άτιμε Γραικέ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ γιατί είναι ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ και όταν εσύ ο ΙΔΙΟΣ ρίχνεις την αξία του προϊόντος σου ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (40), ε τι θέλεις να κάνουν, όταν θες να παράγεις αέρα (και δεν εννοώ τα αιολικά) και να καταναλώνεις ως Γερμανός (και δεν εννοώ την οργάνωση). Και σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας... Η λύση;


Φίλε Γραικέ πρέπει να θυμηθείς ξανά και γρήγορα τι εστί ΑΓΟΡΑ

Άκου πρώτα τα κακά νέα
Για να θυμηθείς τι είναι η ΑΓΟΡΑ φίλε Γραικέ, πρέπει να πας στο Μοναστηράκι, στον Κεραμεικό την Κυριακή, στις λαϊκές αγορές των συνοικιών σου, που δεν εκτιμάς και την αξία τους πια, γιατί εκεί είναι το πρώτο business model σου. Συνήθισες στα μολ κ στα ξεκολ της πρωτεύουσας που χάζεψε το μάτι σου και ξέχασες τα κεφαλοχώρια που πήγαιναν οι παππούδες σου καβάλα στα γαϊδούρια λίγα χρόνια πριν.

Και για να μην το συζητάμε και πολύ αγορά είναι ένα μέρος που έχει πάγκους και εκτίθενται προϊόντα και οι άνθρωποι πουλάνε και αγοράζουν. Αυτό.

Όσο εσύ διαμαρτύρεσαι για την πολιτική κατάσταση που ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΣ τόσα χρόνια γιατί ήθελες να ξεχάσεις το πόσο δύσκολη είναι η παραγωγή και η πώληση, οι αγορές συνεχίζουν να υπάρχουν και εσύ συνεχίζεις να τις κοιτάς... Οι αγορές δεν πεθαίνουν τελειώνουν ποτέ, όπως και οι κοινωνίες, αφού όλοι θα έχουμε ανάγκες, απλά ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ, κάτι που εμείς δεν το κάναμε γιατί .... τα ξέρεις. Οι αγορές πέταξαν έξω μία τελείως διαστρεβλωμένη αγορά, την ελληνική, και πολύ καλά έκαναν.

Άκου τώρα και τα καλά νέα. 
Όλος ο κόσμος θέλει από την αρχαιότητα ελληνικά προϊόντα να φάει, να πιει, να έρθει εδώ, να τα ζήσει.. Δεν έχει όρεξη να έρθει ως κατακτητής, έχει και αυτός τα προβλήματά του... Να νιώσει λίγη Ελλάδα θέλει ο άνθρωπος. Έχει διαβάσει στα βιβλία του και τώρα όλα τα μίντια την κοροϊδεύουν και σίγουρα μπορεί να καταλάβει τι σκέφτεσαι και πως νιώθεις... Θέλει να βοηθήσει, αλλά πρέπει να τον βοηθήσεις και εσύ.. πως; μα πηγαίνοντας του τα προϊόντα σου εκεί, να του δώσεις μία ευκαιρία να τα αγοράσει, και να σου δώσει και αυτός να ξαναμπείς στην αγορά...

Τώρα που όλος ο κόσμος ΜΙΛΑΕΙ για την απουσία σου από τις ΑΓΟΡΕΣ, ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να ξαναμπείς. Με σωστό μάνατζμεντ και οικογενειακές επιχειρήσεις, βρες το όραμα, τα προϊόντα σου (το κρασί, το αλάτι), κάντα συσκευασία, βάλε μία σωστή τιμούλα, στήσε το δίκτυο που κάποτε είχες και έφυγες για τις αγορές  με τα ελληνικά προϊόντα τους.
Σου κάνει o Guardian και η WSJ το promotion, στήσε επιτέλους τον πάγκο σου, το μάρκετινγκ μου μέσα!! 

Σχόλια