Ποιο είναι το πρόβλημα τελικά; μα το ΤΙΠΟΤΑ

Αυτό που γράφει η εικόνα στο the Onion στο γεωγραφικό χάρτη για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία (κτλ) αλλά πια έχει σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί από το να συμμετέχει στη βελτίωση του ανθρωπίνου είδους.
Και δεν το λέει αυτό το λογικό συμπέρασμα λόγω κρίσης, το έλεγε και πιο πριν.

Εντάξει, να το παραδεχτούμε. Αν και μου αρέσει να μας κράζω όσο και τους ξένους, ότι μας ζηλεύουνε δηλαδή, αλλά τα τελευταία 20-30 τι έχουμε προσφέρει στην ανθρωπότητα ως χώρα- λαός- πολίτες του κόσμου; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Χωρίς να θέλω λοιπόν να είμαι αρνητικός ή κριτικός, ΠΩΣ να προσφέρουμε κάτι αφού όλα τα κάνουμε για το μεταξύ μας (δε λέω το "με τα ψέμματα"...); λέμε έχουμε αρχαία θέατρα που δεν τα επισκεφτόμαστε ούτε εμείς, μουσεία, έχουμε την πιο υγιεινή διατροφή... αλλά ούτε εμείς έχουμε πίστη (με την έννοια της εμπιστοσύνης) ούτε ασχολούμαστε με τα ελληνικά προϊόντα, τα πανεπιστήμιά μας δεν έχουνε καν περιεχόμενο στα αγγλικά, τα εστιατόριά μας δεν βρίσκονται μέσα στα ξενοδοχεία μας... αν και στο εξωτερικό όλοι γνωρίζουν για ποιοτικά προϊόντα που βρίσκονται εδώ, εν τούτοις εμείς όλα στο μεταξύ μας...
όπως το χωριό του Αστερίξ που ήταν γνωστό για το μαγικό ζωμό, εμείς γίναμε γνωστοί με τα ψέματα.. Αδίκως, γιατί το πρόβλημα διογκώθηκε τεχνικά, δεν είμαστε ψεύτες με την έννοια που μας κατηγορούν... Και πλέον για το πιο δυνατό μας στοιχείο, τον πολιτισμό μας, βγαίνουν κάτι ειδήσεις ότι ενοικιάζονται αρχαιολογικοί χώροι φτηνότερα πια, λόγω κρίσης. Άσε που και όταν γεμίζουμε νυχτερινά κέντρα και περνάμε τέλεια, πάλι μόνοι μας και αυτό. Σαν να έφτιαχναν iphone στις ΗΠΑ και να μην το εξάγανε. Μαλακία ε;

Αλλά δε μας φταίει μόνο αυτό. Όπως είχε ρωτήσει η Γεωργία στο Βόλο, ποιος θέλει να γίνει σερβιτόρος; ποιος αρχαιολόγος θέλει να κάνει ξεναγήσεις σε τουρίστες; τα αρχαία τα θέλουμε δικά μας, να μας τα στείλουν πίσω ζητάμε, αντί να τα μοιράζουμε που έχουμε γεμάτες τις αποθήκες και δε ξέρουμε τι να τα κάνουμε (κυριολεκτικά).
Άρα πρέπει να αποκτήσουμε ξανά πίστη στον εαυτό μας και να αποφασίσουμε ότι θα βγούμε έξω να πάμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας και να δημιουργήσουμε και καινούρια. Δυστυχώς είμαστε ανοργάνωτοι και ασυντόνιστοι. Αλλά για στις αγορές ο νόμος που επικρατεί είναι προσφορά και ζήτηση. Όταν περπατάω στην Αθήνα και βλέπω τουρίστες και αναρωτιέμαι πραγματικά πως έρχονται αυτοί οι άνθρωποι, είναι σίγουρο ότι ζήτηση υπάρχει.

Φυσικά, η απάντηση είναι ότι ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ να ασχοληθούμε και να πάμε στις αγορές, γιατί τόσο καιρό λεφτά υπήρχαν. Τώρα όμως στην ανάγκη θα πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά, γιατί αλλιώς... Εσωστρέφεια κομμένη γιατί δε μας παίρνει άλλο σύντροφοι. Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι η Ευρώπη καταρρέει και αν πάνε κάποιον οι εκτός Ηπείρου είναι εμάς (μη με ρωτήσετε γιατί, δεν έχουμε πειράξει κανέναν αν εξαιρέσεις τς μαλακίες σε Κορέα και Ουκρανία). Επανάσταση δε γίνεται με γεμάτο στομάχι, με γεμάτο στομάχι γίνεται δουλειά.

Και στην τελική δε μας λείπει τίποτα, όλα τα έχουμε. Και όχι μόνο αυτό, όποια πέτρα και αν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις, έχουμε και ιστορία και την καλύτερη χώρα στον κόσμο, και πολιτισμό, και πάντα δημιουργούσαμε. Ας δώσουμε στην ανθρωπότητα λοιπόν αυτό που μπορούμε (πάλι). Άντε ας ενωθούμε και Καλή (με την Διογένεια εκδοχή, την κοσμοπολίτικη και την κυνική) Λευτεριά . 

Σχόλια